Az épület teljes generálkivitelezését a T-Trans Főép Kft teljesített, kitűzött határidőn belül.

Büszkék vagyunk, hogy az általunk kivitelezett épületet az év lakóprojektjének választották, 2021 Property Awards gála esten. 


forrás: www.portfolio.hu
forrás: www.portfolio.hu

ÉPÜLETSZERKEZETEK

Az épület monolit vasbeton pillérvázas szerkezetű, monolit vasbeton födémekkel es merevítő falakkal. A vízszintes merevséget lépcsőházi merevítő mag biztosítja. A lépcsőház és a liftakna fala 20 cm monolit vasbeton, a födémlemezek 24 cm-esek, a pincefalak 15, 20 ill. 30 cm vastag vasbeton szerkezetek.

KÜLSŐ KITÖLTŐ FALAK, VÁLASZFALAK

A vázkitöltő falazat 30 cm vastag vázkerámia falazóelemekből készül. A lakáselválasztó falak anyaga 30 cm vastag hanggátló mészhomok kézi falazóelem. A lakásokban a válaszfalak 10 cm vastag vázkerámia válaszfallapokból készülnek.

HOMLOKZATI BURKOLATOK

Az utcai homlokzat földszintjén és részben az 1. emeleten kőhatású, hátszerkezetre ragasztott táblás homlokzat készül, míg a felsőbb szintek színezett nemesvakolattal, kiegészítő kőburkolattal készülnek.

HOMLOKZATI NYÍLÁSZÁRÓK

A földszinten alumínium nyílászárók, míg az 1-6. emeleten letisztult formájú, elegáns megjelenésű, 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott műanyag profilból készült nyílászáró szerkezetek készülnek.

GÉPÉSZET

Gázellátás

A földgáz-csatlakozás csak a hőtermelő berendezéseknél kerül kiépítésre, a lakásokban gázfogyasztók nem telepíthetők (a konyhában elektromos üzemű sütő és főzőlap építhető be).

Vízellátás, csatornázás

A létesítmény vízellátása az utcai közcsőről, új bekötővezetékről biztosítható. Az új fővízmérő elhelyezése a pincében, erre a célra kialakított helyiségben történik. A vezeték lakáson belül padlóba, falhoronyba kerül, illetve a gerincvezeték a folyosón szabadon szerelve, álmennyezetben.

Fűtés-hűtés

Az épületben valamennyi lakás részére központi fűtést biztosítunk kondenzációs üzemű, álló gázkazán beépítésével (kazánház a pinceszinten található). A tervezett hőleadó lapradiátor (thermofejjel), a fürdőkben csőradiátorokkal kiegészítve. A lakásokba a szobák hűtésére oldalfali, split klíma berendezéseket terveztünk, melyeknek előkészítése (elektromos betáplálás , kondenzvíz elvezetés , előcsövezés) a nappaliban minden lakásban elkészül. (A beltéri- ill. kültéri egységek nem képezik a vételár részét, igény esetén külön díjazás ellenében rendelhető).

Légtechnika

A belső terű mellékhelyiségek (WC, fürdő) részére mesterséges elszívást tervezünk helyiségenként egyedi, egycsatornás rendszerre köthető elszívó ventillátorokkal, beépített visszacsapókkal. A berendezések villanykapcsolóról üzemelnek, utánfutással. A légutánpótlás a belső nyílászárókon, ablakba beépített résszellőzőkön keresztül biztosított. A pincei egyedi tárolók a természetes szellőztetésű gépkocsi tárolóba szellőznek gravitációsan. A pincei teremgarázs szellőztetése elszívó ventilátorok beépítésével biztosított. A zárt garázs részére alsó-felső átszellőztetést biztosító elszívást terveztek. A friss levegő a lehajtó rámpán (áttört garázskapu), és a füstelvezető/légpótló nyílásokon keresztül jut a térbe. A lakások minden fogyasztását (hideg-, meleg víz, fűtés, villany) egyedi mérőkkel mérjük.

Lift

Az épületekbe lépcsőházanként 2 felvonó kerül kiépítésre, melyből mindkettő bútorszállító (13 személyes).


forrás: livinghomes.hu

Év Lakóprojektje 100 lakás felett: Metropolitan Garden Fejlesztő: Living/Wing Júniusban adták át a Metropolitan Garden elnevezésű új lakóparkot a XIII. kerületi Béke tér szomszédságában. A 107 lakásos társasházban 30-110 négyzetméter alapterületű lakásokat alakított ki a Wing lakóparkokra specializálódott márkája, a Living. Ezek közül az épület tetőszintjén kaptak helyet a panorámás, teraszos penthouse lakások. A projektben közösségi szolgáltatások és különböző okos megoldások is megtalálhatók. Generálkivtelező : T-Trans Főép Kft.

METROPOLITAN GARDEN

1139 Budapest, Országbíró u. 54.