GINOP Plusz

Kedvezményezett neve: T-TRANS FŐÉP Kft.

A projekt címe: "T-TRANS FŐÉP Kft. telephelyfejlesztés"

A szerződött támogatás összege: 289 339 107 Ft

A támogatás mértéke: 70%

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.10.15

A projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00165

A projekt taralmának bemutatása:

A T-TRANS FŐÉP Kft. fő tevékenysége az építési beruházások teljes körű generálkivitelezése, amelyből árbevételének nagy része adódik. A vállalkozás az ország számos pontján üzemeltet fióktelepeket. A társaság folyamatosan fejleszti a munkavégzéséhez szükséges gépparkját, ami jelenleg is a legkorszerűbb technológiát vonultatja fel. Közel 50 db-os munkagép flottával rendelkező cég, közöttük számos speciális berendezéssel, így biztosítva a magas színvonalú szolgáltatások nyújtását.

A T-TRANS Kft. a projekt keretén belül a főtevékenységét (TEÁOR száma 4120'08 Lakó- és nem lakó épület építése) kívánja fejleszteni. Zöldmezős beruházás kerül megvalósításra, a telephelyfejlesztés során egy 1031 nm csarnoképület megépítésével a munkavégzéshez szükséges eszközök tárolására nyílik lehetőség. A megvalósítás helyszíne a vállalkozás bejegyzett telephelye, a Szekszárdi Ipari Parkban helyezkedik el. Az építés során megújuló energiaforrást hasznosító technológiák kerülnek alkalmazásra a Stiebel Eltron levegő-víz hőszivattyú és a GreenSys Electric 15 kWp napelemes rendszer alkalmazásával.

Technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésével a vállalkozás hatékonyabban tudja elvégezni feladatait, mivel ezek által a munkafolyamatokra fordított időben csökkenés várható. Az új eszközök között van alumínium gurulóállvány, dízel ollós emelő, elektromos ollós személyemelő gép, dízel karos emelő, csúszó kormányzású rakodógép, kézi emelőkocsi, téglavágó, párátlanító, bontókalapács, beton és aszfaltvágó, merülővibrátor, teherfelvonók, motoros vágótárcsás gép fal betonvágáshoz, fűnyíró traktor, forgólézer és optikai szintező. A pályázat keretében beszerzendő eszközök újak, korábban nem voltak használatban.

A projekthez kapcsolódóan a vállalkozás Szervezeti struktúra elemzése, kialakítása, optimalizálása tanácsadást és Digitális vállalkozási ismeretek képzési szolgáltatást vesz igénybe, valamint az információs technológia-fejlesztéshez kapcsolódóan beszerzésre kerülnek laptopok és mobiltelefonok is. A projekthez kapcsolódóan a vállalkozás szervezeti struktúra optimalizálás tanácsadást. 

A projekt hosszú távú célja, hogy a korszerű infrastrukturális feltételek megteremtésével és modern technológiák beszerzésével javul a vállalkozás erőforrás-hatékonysága, a szolgáltatások minősége, versenyképessége. Beruházás és azt követő gazdasági tevékenység kedvező hatásai hozzájárulnak a területi egyenlőtlenségek mérsékléséhez. 
2023 

A telephelyfejlesztés alatt a következő munkálatok zajlanak

  • Vasalt pont alaptestek kivitelezése
  • Acélszerkezet állítása, összeszerelése
  • Monolit talpgerenda készítése vasalással, zsaluzással betonozással
  • Xdeck tetőpanelok szerelése 

Az építési telek terület 12.634 m2,  a tervezett csarnoképület 1031 m2